Grieks groentepannetje met rösti en feta
20 min bereidingstijd
25-30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd intussen de courgettes en de aubergine in dikke halve plakjes. Hak de knoflook fijn. Verkruimel de feta grof.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook in 1 minuut. Schep de courgette en aubergine erdoor en bak 4 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes met de olijven en oregano toe. Verwarm de groenten in 5 minuten in de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de groenteschotel in de ovenpannetjes of -schaaltjes. Verdeel er de helft van de rösti en de feta over.
- Bak de Griekse groentepannetjes in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudgeel en gaar. Bereid intussen de rest van de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de groentepannetjes met de rest van de rösti, de ijsbergsla en de tzatziki.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 555 kcal
- 31 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 45 g koolhydraten
- 18 g eiwit
- 12 g vezels
- 1,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen